Bejelentés

Historia est magistra vitae. A történelem az élet tanítómestere.

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

GLADIUS Történelmi Hagyományőrző Egyesület az antik római kori hagyományok, légiós és gladiátor harci technikák valamint az antik művészetek, gasztronómia és általában az ókori történelem iránt érdeklődők önkéntes közössége, amely aktív feladatot vállal az antik történelmi, régészeti emlékek feltárásában, bemutatásában, e kor hagyományainak megőrzésében.

Egyesületünk 2002 márciusában alakult azzal a céllal, hogy az Alföld és szélesebb értelemben Pannónia provincia ókortörténeti eseményeit, régészeti eredményeit, kulturális és gasztronómiai örökségét kutassa, ezt rendezvények, különböző programok keretében ezt megismertesse valamennyi érdeklődővel.

Megyénk ókortörténetét közel ötszáz éven át (ez a római császárság történetével egyezik meg időrendben) a rómaiak és a mai Alföldön nagy számban élt szarmata törzsek háborús és békés kapcsolata jellemezte. A Zagyva völgyében és a Tisza- mentén római erődök és őrtornyok sora épült ki, őrizve a birodalom biztonságát. Békés időszakokban kereskedelmi útvonalak vezettek át a barbárok földjén, biztosítva az összeköttetést Pannonia és Dacia római provinciák között.

A római civilizáció a mai napi csodálattal tölti el a története iránt érdeklődőket! A római örökséget megtalálhatjuk törvényeinkben, építészetünkben, kultúránkban és mindennapi életünkben. Reméljük, mindezek felkeltették érdeklődésüket s ez esetben örömmel várjuk sorainkban!

Ne habozzon hát, csatlakozzon hozzánk! Legyen bár ifjú gyermek vagy bátor légiós katona, provinciánk békés római polgára, avagy elbűvölő római hölgye, köztünk a helye!

Hagyományőrző tevékenységünk által tovább él RÓMA öröksége!

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!