Bejelentés

Historia est magistra vitae. A történelem az élet tanítómestere.

Az egyesület céljai és feladatai

A GLADIUS Történelmi Hagyományőrző Egyesület az antik római kori hagyományok, légiós és gladiátor harci technikák, antik művészetek, gasztronómia és általában az ókori történelem iránt érdeklődők önkéntes közössége, amely aktív feladatot vállal az antik történelmi, régészeti emlékek feltárásában, bemutatásában, e kor hagyományainak megőrzésében.

Az egyesület célja: a 4.) pontban megfogalmazott általános célok megvalósulásának érdekében rendezvények, előadások keretében az ókori régészeti, történelmi emlékek összegyűjtése, terjesztése az egyesület tagsága - tágabb értelemben a megye lakossága és ifjúsága - kulturális, művelődési igényeinek kielégítése és fejlesztése érdekében.

Az egyesület feladatai

Az egyesület céljainak megvalósítását rendezvények, előadások, bemutatók, fellépések, ifjúsági és felnőtt táborok és tréningek keretében kívánja elérni így:

a.)     évente rendszeresen megrendezendő antik rendezvénysorozatok keretében, (amelynek elemei légiós harctechnika, gladiátor játékok, ókori ételek népszerűsítésével ókori viseletek, szokások bemutatásával stb.; )

b.)     régészeti, történeti előadások keretében információk összegyűjtése és továbbadása az adott korról;

c.)     szakmai együttműködés keretei között múzeumok rendezvényein;

d.)     rendhagyó történelemórák, gyermek és ifjúsági táborok, tréningek szervezésével általános, közép és főiskolák, egyetemek számára;

e.)     nemzetközi kapcsolatok építésével, a hasonló tevékenységű egyesületekkel, egyéb intézményekkel az ókori történelem, kultúra szélesebb körű megismerése céljából (Britannia, Germánia, Dacia, stb.);

f.)  együttműködés a Magyarországon működő hasonló szervezetekkel, rendezvényeink kölcsönös segítése, támogatása céljából. (Savaria, Tác-Gorsium, Aquincum, Campona, Gardellaca stb.);

g.)     a rendezvényeken keresztül Szolnok város és megyénk kulturális és történelmi turizmusának fejlesztése.

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!